Vacature

Bedrijf

Citrique Belge NV

Bedrijf omschrijving

Citrique Belge NV produceert sinds 1930 citroenzuur op de site van Tienen. Het bedrijf is één van de grootste producenten van citroenzuur met ongeveer 10% van de wereldproductie. Citroenzuur wordt gebruikt als smaakversterker in frisdrank, vruchtensap, snoep, conserven en gelatineuze producten. Het wordt ook gebruikt als antioxidant in bereide vleeswaren en fruit en groenten in blik. Bovendien stabiliseert citroenzuur de pH in bruistabletten, conserven, gelatine en poetsproducten. Het wordt ook gebruikt als bindmiddel in detergenten en het bindt ook met zware metalen in voedselbereidingen. Voor onze afdeling Fermentatie zijn we op zoek naar een Procesleider. Deze rapporteert aan de Directeur Fermentatie.

Functie

Productieleider Fermentatie

Functie Omschrijving

Voornaamste taken/opdrachten:
• Verantwoordelijke voor sporenproductie, stamverbetering, procesingenieurs en labo.
• Verbeteringen definiëren en realiseren, zowel op vlak van proces als installaties in alle deelgebieden (verfijnen procescontrolestrategie, verbeteren betrouwbaarheid installaties, achterhalen basisoorzaken problemen etc.)
• Aansturen van de Procesingenieurs en Procescoördinator.
• Ondersteuning bieden aan de Productieleider Sporenproductie om de constante bevoorrading van de afdeling fermentatie te verzekeren. Zoeken naar mogelijkheden om opbrengst en rendement te verbeteren;
• Sturende rol in het bepalen van de strategische richting van stamverbeteringsprogramma. Ondersteunen en uitdenken van experimenten hierrond;
• Procescontrole: Op dagelijkse basis waken over het goede verloop (i.s.m. Coördinator Fermentatieproces) van de processen in fermentatie door kritische parameters op te volgen en snel in te grijpen bij afwijkingen;
• Waken over de goede werking van het analyselabo en implementeren van verbeteringen;
• Een goede People Manager zijn: Omstandigheden creëren zodat direct (5) en indirect reports (8) hun taken naar best vermogen kunnen uitvoeren.

Wij zoeken:
• Master Ingenieurswetenschappen, Master Bio-ingenieurswetenschappen of equivalent door professionele ervaring;
• Minstens 3 jaar ervaring met procesontwikkeling of procesengineering in een productieomgeving, bij voorkeur in de voedingsindustrie;
• Ervaring met of grondige kennis van een fermentatieproces (absolute vereiste);
• Ervaring met een statistisch dataverwerking programma is een groot pluspunt;
• Een sterke People Manager;
• Uitstekend analytisch en probleemoplossend denkvermogen;
• Kennis van Lean Manufacturing is een pluspunt;
• Communicatief sterk, assertief en sociaal vaardig;
• Een zeer goede kennis van het Nederlands en Engels;
• Kennis van MS Office met grondige kennis van Excel.
Ons aanbod:
• Een uitdagende en veelzijdige functie in een uniek bedrijf in uw regio.
• Een mooi verloningspakket, aangevuld met extralegale voordelen.
Interesse?
Stuur dan uw motivatiebrief met uitgebreid CV naar Citrique Belge N.V., Human Resources, Pastorijstraat 249, 3300 Tienen, of bij voorkeur via email naar: HR@citriquebelge.com.

Contactgegevens

Pastorijstraat 249
3300 Tienen
S. Peeters
HR@citriquebelge.com

Website: www.citriquebelge.com
Terug