Studierichting

School

Thomas More Kempen

Studierichting

Biotechniek - Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Voedingsmiddelentechnologie

Studieniveau

Professionele bachelor
Jaren: 3
Punten: 180

Omschrijving

Na de algemene inleidende vakken van het eerste jaar gaat de aandacht in het tweede jaar vooral naar de toepassing en de wetenschappelijke achtergronden van de hedendaagse productieprocessen van voedingsmiddelen. Je leert verschillende fysische en chemische onderzoeksmethoden die je in staat stellen het verloop van de fabricageprocessen te controleren en te beoordelen. In het derde jaar verruim je je kennis van de levensmiddelen-technologie met inzichten in de moderne kwaliteitszorgsystemen. Je leert zelf een nieuw product ontwikkelen. Tijdens de bedrijfsstage doe je in een industrieel levensmiddelenbedrijf naar keuze een ruime ervaring op.

Uitstroommogelijkheden

Volgende beroepen komen frequent voor op de beroepenlijst van een bachelor in agro- en biotechnologie: voedingstechnoloog, technisch commercieel verantwoordelijke, medewerker in een controledienst, milieuverantwoordelijke, kwaliteitscontroleur, technisch adviseur, productieverantwoordelijke, medewerker onderzoeksstation, ....

Onze afgestudeerden vinden we terug in de veevoederindustrie, zuivelverwerking, vleesverwerking, diepvriesproducten-industrie, industriële bakkerijen, confiserie, conservenindustrie, fytofarmacie, .... De functies die ze hierin vervullen zijn: productieleider, verantwoordelijke kwaliteits- of milieuzorg, aankoper grondstoffen, technisch commercieel verantwoordelijke, verantwoordelijke hygiëne, medewerker productontwikkeling, ...

Contactgegevens

Kleinhoefstraat 4
2440 Geel

Caroline Robert, Opleidingsmanager Agro- & Biotechnologie
caroline.robert@thomasmore.be
Telefoon: 014 80 23 10

Website: www.thomasmore.be
Terug