Studierichting

School

UC Leuven-Limburg

Studierichting

Management en Technologie – Chemie / Biochemie

Studieniveau

Professionele bachelor
Jaren: 3
Punten: 180

Omschrijving

Deze opleiding integreert theorie en praktijk.
In de eerste fase van de opleiding krijgt de student een stevige wetenschappelijke basis: chemie, leven in beeld, fysica en biochemie. Doorheen de opleiding maakt de student uitgebreid kennis met alle facetten van chemie: van analytische chemie tot organische chemie over biochemie, polymeerchemie en nanotechnologie. Vanaf het tweede semester van de tweede opleidingsfase kan de student kiezen uit vier afstudeerrichtingen: Biochemie, Chemie, Milieuzorg en Procestechnologie. Het sluitstuk van de opleiding is de stage waaraan een eindwerk gekoppeld wordt in het laatste semester.
De praktijkervaring start al in de eerste opleidingsfase en neemt in de loop van het traject toe via Onderzoeksproject I (opleidingsfase twee) en Onderzoeksproject II (opleidingsfase drie). De student verwerft daarbij meer autonomie in diverse chemische vaardigheden en probleemoplossend denken.
Een Internationale Miniweek of een eindwerk in het buitenland stimuleren een internationale ervaring.
Studenten doen tijdens de opleiding ook ervaring op in onderzoek en dienstverlening door actief deel te nemen aan lopende projecten. Analyse van (fruit)wijnen of de aanwezigheid van farmaceutische componenten in ziekenhuisafvalwater bepalen, zijn maar enkele voorbeelden.

Uitstroommogelijkheden

Als professionele bachelor in de chemie kan je in verschillende chemische sectoren terecht zoals polymeerchemie, farmaceutische industrie, petrochemie, basischemicaliën en micro-elektronica en voedingsindustrie. Als afgestudeerde in de biochemie ben je optimaal voorbereid om aan de slag te gaan als laborant in de industrie of in een onderzoekslabo.

Contactgegevens

Herestraat 49
3000 Leuven

Thomas Scheers
thomas.scheers@ucll.be
Telefoon: 016/375260

Website: www.khleuven.be/Studeren-aan-de-KHLeuven/Professionele-bachelors/Chemie
Terug