Studierichting

School

Erasmus Hogeschool Brussel

Studierichting

Voedingsproductontwikkeling (5-daagse navorming)

Studieniveau

Andere

Omschrijving

Deze bij- en nascholing helpt je om in te spelen op trends in de voedingsindustrie, de behoeften/de noden van de markt te analyseren en de verschillende fasen van het productontwikkelingsproces te leren kennen.

Toelatingsvoorwaarden: Je beschikt over een bachelor Voedings- en Dieetkunde, Marketing (en/of PR), of je volgt simultaan dergelijke bacheloropleiding Voedings- en Dieetkunde, Marketing, …

Met deze navorming richten we ons voornamelijk tot werknemers/diëtisten/… van de voedingsindustrie (bijvoorbeeld van bedrijven zoals Delhaize, Colruyt, …) of die interesse heebn in de voedingsprodutontwikkeling..

Programma:
Het programma bestaat uit een module van 5 lesdagen.

Inhoud module:
Inzicht in trends in de voedingsindustrie, inzicht en kennis van de verschillende fasen van ‘food product design’ met voorbeelden uit de praktijk, bezoek aan een proeflabo en een uitwerking van een case (ontwikkeling van een nieuw product) via workshop (groepswerk).

5 lesdagen: donderdag 16 februari, 23 februari, 2 maart, 9 maart en 16 maart 2017 van 9 u tot 17 u.

Kostprijs : 475 euro

Voor meer info of inschrijvingen: www.erasmushogeschool.be/plus.

Uitstroommogelijkheden

Voeding staat momenteel flink in de belangstelling. Naast de stijgende interesse voor voedsel en levensstijl, staat men stil bij de rol die voeding speelt bij het ontstaan van allerlei ziekten en aandoeningen. De voedingsmiddelenindustrie wordt bijgevolg meer en meer een interessant werkveld voor de voedingskundige. In zowel grote als kleine bedrijven spelen voedingsdeskundigen steeds vaker een prominente rol.

Contactgegevens

Laarbeeklaan 121
1090 Brussel (Jette)

Marie-Louise Decoster
maria.decoster@ehb.be
Telefoon: 02/472.52.16

Website: www.erasmushogeschool.be/opleiding/voedingsproductontwikkeling
Terug