Studierichting

School

PXL

Studierichting

Kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid - Kortlopende opleiding

Studieniveau

Andere
Jaren: 0,5
Punten: 6

Omschrijving

Kwaliteitsmanagement is een essentieel element van de bedrijfsvoering en de productieprocessen in de voedingsindustrie. Allerhande lastenboeken en kwaliteitsborgingsystemen volgen elkaar pijlsnel op. ISO9000, HACCP,
BRC, IFS, ISO22000, ACS, ... zijn termen waar iedereen wel al van gehoord heeft. Ook de overheid laat van zich horen. De wetgeving op autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen is nog maar net ingegaan of begin vorig jaar werden ook de aangepaste allergenenwetgeving en de nieuwe hygi├źnerichtlijn van kracht. Na het volgen van deze opleiding zullen de deelnemers een stevige basis hebben om een eigen kwaliteitsmanagementsysteem uit te bouwen dat enerzijds voldoet aan de eisen van de wetgeving inzake voedselveiligheid en anderzijds invulling geeft aan de klantenverwachtingen.De cursus is opgebouwd uit twee parallellopende modules. In de eerste module Voedselveiligheid worden de aspecten behandeld die typisch zijn voor kwaliteitszorg in de voedingsindustrie. In de tweede module Kwaliteitsmanagement wordt dieper ingegaan op technieken en systemen van kwaliteitsmanagement in het algemeen.

Uitstroommogelijkheden

Kwaliteitsmanager, voedselcontroleur

Contactgegevens

PXL-Tech
Universitaire campus, Agoralaan (gebouw H)
3590 Diepenbeek

Johan Vandercappellen
johan.vandercappellen@pxl.be
Telefoon: 0479/790782

Website: www.pxl.be
Terug