Studierichting

School

PXL

Studierichting

Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Biotechnologie, specialisatie Voedingsmiddelentechnologie

Studieniveau

Professionele bachelor
Jaren: 3

Omschrijving

Het is een praktische opleiding die ondersteund wordt met theoretische vakken (wetenschappen: chemie, biologie, fysica, ...). In de eerste twee jaren krijg je een gemeenschappelijk pakket waar je in contact komt met de drie specialisaties, nl. cel- en gentechnologie, voedingsmiddelentechnologie en milieutechnologie. Het derde jaar bestaat hoofdzakelijk (85 %) uit specialisatieonderdelen. Hier loop je stage en maak je een bachelorproef.

In de opleiding start je in het eerste jaar met kleinere opdrachten waar je veel ondersteuning krijgt. Een voorbeeld van een opdracht is de voorbereiding van een labo chemie, de uitvoering en de verwerking van de resultaten.
Later in de opleiding komen er grotere opdrachten en projecten waar je in het begin nog heel wat ondersteuning krijgt, maar later meer zelfstandig moet handelen. Een projectopdracht kan zijn dat een voedingsbedrijf vraagt om een probleem dat zij in hun proces hebben, eens grondig te bestuderen en oplossingen voor te stellen.

Je opleiding eindigt met een bachelorproef waar je in het werkveld een reële opdracht moet uitvoeren, zodat je daarna dadelijk inzetbaar bent op de arbeidsmarkt.

Uitstroommogelijkheden

Laboratoriummedewerker
Medewerker in de research & development
Technisch medewerker
Productontwikkelaar
Kwaliteitsmanager
Consulent
Voedselcontroleur
Milieuambtenaar
Milieucoördinator B

Contactgegevens

PXL-Tech
Universitaire campus, Agoralaan (gebouw H)
3590 Diepenbeek

Marleen Schepers
marleen.schepers@pxl.be
Telefoon: 011 24 92 10

Website: www.pxl.be
Terug