Studierichting

School

Thomas More Kempen

Studierichting

Gezondheidszorg - Voedings- en Dieetkunde

Studieniveau

Professionele bachelor
Jaren: 3
Punten: 180

Omschrijving

Voedings- en dieetkunde is een driejarige opleiding die alle dimensies van de mens en zijn voeding omvat.
Concreet bestudeer je enerzijds de samenstelling, bewerking en bewaring van ons voedsel. Anderzijds verdiep je je in de invloed van voeding op het menselijk functioneren en de invloed van de omgeving op het voedingsgedrag. Je leert theoretische achtergronden vertalen naar voedings- en dieetadviezen voor groepen, gezonde en zieke individuen. Daarenboven zie je ook hoe je een voedingsdienst kan organiseren met aandacht voor alle kwaliteitsaspecten.
Voedingsvakken overheersen in de opleiding. Om de invloed van voeding op het menselijk functioneren ten volle te begrijpen en een degelijk voedingsadvies te kunnen formuleren, zijn voldoende wetenschappelijke achtergronden vereist vanuit basiswetenschappen, biomedische en menswetenschappen. Informatieverwerking ondersteunt verder het geheel van de opleiding.

Uitstroommogelijkheden

"Afgestudeerden komen zowel terecht in de paramedische als in de niet-paramedische sector.
• voedingsdiensten van collectiviteiten zoals ziekenhuizen, tehuizen voor kinderen en andersvaliden, rust- en verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, bedrijfs- en schoolrestaurants, cateringbedrijven en organisaties voor thuiszorg
• consultatiebureaus in poliklinieken of in samenwerking met artsen
• overheidsinstanties
• gezondheidscentra
• in een eigen praktijk of dieetwinkel op zelfstandige basis
• voedingsindustrie
• farmaceutische industrie"

Contactgegevens

Kleinhoefstraat 4
2440 Geel

Marleen Van Loo, opleidingsmanager Voedings- en Dieetkunde
marleen.vanloo@thomasmore.be
Telefoon: 014 80 22 27

Website: www.thomasmore.be
Terug