Getuigenissen

Eerder lieten we jullie kennismaken met Marieke, één van de gedreven Young Potentials van Ter Beke.

19-01-17

Gedrevenheid, enthousiasme en passie: 3 troeven die het potentieel van Marieke, Junior Trainee bij Ter Beke, verhogen.

Inex opent deuren voor stagiairs

Wat wil je later worden? Voor Koen Herregodts was het al lang een uitgemaakte zaak. Geen brandweerman of leraar. Deze jongeman droomde van een toekomst als bio-ingenieur. Na zijn eerste jaar masteropleiding wilde hij meteen al stagelopen. Bij voorkeur in een chemie- of voedingsbedrijf. Het werd Inex. Hoe verliep Koen zijn eerste werkervaring? 

Weet wat je eet!

Sofie Claessens
PXL - Bachelor Voedingsmiddelentechnologie
www.phl.be/eCache/DEF/11/561.html


Ik werk momenteel als 'quality controller' in het bedrijf ISS Catering. Dit bedrijf verzorgt de catering van heel wat bedrijven, ziekenhuizen, overheden, ...

Ik ben hier verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole (uitvoeren van interne audits, beheer van het kwaliteitshandboek, ...). Ik organiseer ook opleidingen in verschillende keukens.

Het is een afwisselende en zelfstandige job, veel op de baan, niet continu achter een bureau zitten. Ook de samenwerking met de verschillende afdelingen is belangrijk.

Wat ik zeer goed vond aan mijn opleiding, is het praktijkgerichte aspect en de persoonlijke opvolging. De stage en het eindproject en de talloze projecten geven een meerwaarde aan de opleiding.

Hoe wordt kaas gemaakt?

HoGent
Bachelor voedingsmiddelentechnologie

Hoe wordt kaas gemaakt? Bekijk het filmpje over kaas maken van Hogeschool Gent:

Projectgestuurd onderwijs

Bart Durlet
Zaakvoerder en meesterbrouwer van Brouwerij Anders! NV
PXL - Bachelor Voedingsmiddelentechnologie
www.phl.be/eCache/DEF/11/561.html

Het projectgestuurde onderwijs heb ik als erg positief ervaren om op een gestructureerde manier een probleem aan te pakken, zowel zelfstandig als in groep!

De mentaliteit van 'eeuwig studeren' wordt goed aangebracht tijdens de opleiding. Dat is nodig als je beroepsmatig een uitdaging aangaat. Je moet jezelf constant willen en kunnen bijscholen. De brouwerijsector, en de voedingssector in het algemeen, is volop in beweging en enkel door constante bijscholing kan je mee zijn met de nieuwste technologie en laatste wetgeving.

Na de keuze voor de specialisatie Voedingsmiddelentechnologie en mijn stage bij een brouwerij, werd mijn liefde voor de brouwerijtechnologie zo geprikkeld dat ik me verder ben gaan specialiseren in deze sector.

Als brouwer in enkele brouwerijen, en later als verantwoordelijke van de afdeling fabricatie van een van de grootste brouwerijen van het land, zijn er tal van vakken uit de afstudeerrichting Biotechnologie die van pas komen. Het is logisch dat alle voedingsgerelateerde vakken me erg geholpen hebben, maar ook de kennis over kwaliteitssystemen uit IKZ, procestechnologische berekeningen bij het optimaliseren van het brouwproces, inzicht in de biochemie om de enzymatische activiteit tijdens het brouwen en vergistingsprocessen beter te interpreteren en begrijpen, kennis van microbiologie om analyses te begrijpen, ...

Ook vakken waarmee ik in eerste instantie niet in aanraking kwam op de werkvloer, blijken nu van groot belang te zijn in de opstart van een nieuwe brouwerij. Vakken zoals milieutechnologie en de milieuwetgeving zijn van belang om bij elk nieuw project verder te denken zodat ook op ecologisch vlak goede punten gescoord kunnen worden! 

Studenten voedingsmiddelentechnologie ontwikkelen nieuwe producten

Katholieke Hogeschool Vives Roeselare
Bachelor Voedingsmiddelentechnologie

Studenten voedingsmiddelentechnologie uit de Katholieke Hogeschool Vives ontwikkelen nieuwe producten in de praktijkkeuken voor West-Vlaamse KMO's.

Houblonesse, een confituur op basis van hopscheuten.

www.katho.be/page.aspx?smid=3606

Op stage bij de R&D afdeling van een sojavoedingsbedrijf

Katholieke Hogeschool Vives Roeselare
Bachelor Voedingsmiddelentechnologie

Studente voedingsmiddelentechnologie uit Katholieke Hogeschool Vives op stage bij de R&D afdeling van een sojavoedingsbedrijf.

www.katho.be/page.aspx?smid=3606