Marieke, Young Potential bij Ter Beke.

Marieke behaalde in juni 2015 haar diploma master of science in de biowetenschappen, met als afstudeerrichting de voedingsindustrie.  Amper drie maanden later, in september 2015, kreeg ze de unieke kans om als Junior Trainee bij de R & D-afdeling van Ter Beke van start te gaan. Eind augustus 2017 hoopt ze daar een permanente functie te krijgen.

Even schetsen: Ter Beke is een innoverende Belgische verse voedingsgroep die haar assortiment commercialiseert in 10 Europese landen. De groep heeft twee kernactiviteiten, nl. vleeswaren en versbereide gerechten, beschikt over 7 industriële vestigingen in België en Nederland en telt ongeveer 1.700 medewerkers. Marieke is één van hen.

Young Potentials

Marieke werd geselecteerd voor het Young Potentials-project en krijgt de kans om bij verschillende vestigingen van de Ter Beke-groep ervaring op te doen. Samen met Marieke gingen ook Martin en Ellen aan de slag. Martin behaalde het diploma bedrijfskunde en agribusiness, Ellen is master in de marketing. Het jongerenproject is erop gericht om van elkaar te leren en elkaar te inspireren: de pas afgestudeerde masters aan de ene kant en het bedrijf en zijn medewerkers aan de andere kant.

Waarom Young Potentials?

Bij Ter Beke ziet men in dat jonge getalenteerde masters een vernieuwende kijk op het bedrijf en zijn producten, maar bv. ook op de marketingstrategie kunnen werpen. Marieke krijgt per zesmaandelijkse fase een bepaald project toegewezen. Daarnaast volgt ze samen met Martin en Ellen een gemeenschappelijk project op. Uiteraard kunnen de jonge leeuwen voor feedback of advies steeds terecht bij hun collega’s, die maar al te graag als klankbord fungeren.

Assessment bij HR-adviesverlener

Een masterdiploma is vereist voor wie als Young Potential wil starten. Daarnaast is de persoonlijkheid van de kandidaat van doorslaggevend belang. Voorafgaand aan haar selectie doorliep Marieke dan ook een intensief assessment bij Hudson. Dit traject vond ze bijzonder interessant en leerrijk. Vooral de typische vraag over haar positieve en minder positieve karaktereigenschappen was een doordenker omdat ze zichzelf wel goed meende te kennen binnen de context van haar privéleven, maar wist zij veel of ze ook op professioneel gebied hetzelfde voor de dag komt.

Dat Marieke een vlotte en spontane collega en werknemer is, blijkt uit de joviale babbel die we met haar hadden over haar opleiding, haar stages en haar huidige job. Deze maand vertelt ze ons alles over het Young Potentials-project:

Marieke, je vertelde dat je bij drie vestigingen van Ter Beke ervaring mag opdoen. Hoe gaat dit concreet in zijn werk?

Om de zes maanden verander ik van werkplek. Mijn eerste opdracht volbracht ik in onze vestiging te Wommelgem, waar we paté en kookham bereiden. Die eerste maanden waren vooral nuttig om te wennen aan het ‘werkende leven’. Daarna mocht ik naar Marche-en-Famenne. Daar maken we versbereide gerechten, naar mijn mening een aantrekkelijk product met veel uitdaging. Hier had ik al wat meer het gevoel dat ik effectief iets kon bereiken. Omdat ik onmogelijk elke dag de verplaatsing naar huis kon maken, woonde ik tijdens de week in de buurt van mijn werk. Een hele belevenis voor een jong meisje als ik. Alles gebeurde uiteraard in het Frans, een extra moeilijkheid. Gelukkig had ik supertoffe collega’s die me enorm hebben gesteund. Ik vergeet trouwens nooit nog het woord “trechter” in het Frans! Op een keer heeft het me namelijk bijna letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om uitgelegd te krijgen dat ik op zoek was naar een trechter!

Momenteel werk ik in de vestiging in Waarschoot en hier bereiden we gevogelte en droge worst.

Welke opdrachten krijg je zoal voorgeschoteld?

Samen met Martin en Ellen werkte ik al voorstellen uit rond e-commerce. Daarnaast kreeg ik een opdracht rond smaak en lanceerde ik in dat verband het werken met smaakpanels. Een andere uitdaging is bv. het ontwikkelen van een fraudetool. Bij elk van deze taken kreeg ik de volle vrijheid om ‘mijn eigen ding te doen’ en iets uit het niets op te bouwen. Ik mocht a.h.w. freewheelen. De filosofie bij Ter Beke is zo’n beetje: ook al lijkt je idee op het eerste zicht wat gek, je doet toch maar! Het is dus helemaal geen goed idee om ‘de kat uit de boom te kijken’, maar ik geloof ook wel dat niet iedereen hiermee overweg kan. Je krijgt het volste vertrouwen van je leidinggevenden, wat mij een gevoel van appreciatie geeft en mijn gedrevenheid enkel doet toenemen. Sommige mensen voeren echter liever uit en worden in zo’n situatie eerder onzeker, misschien omdat ze vooral niet willen falen of teleurstellen.

Wat gebeurt er op het einde van het project? Mag je dan bij Ter Beke blijven?

Ja hoor! Op voorwaarde dat mijn oversten tevreden zijn, natuurlijk, maar ik heb er wel vertrouwen in. (lacht) Na de projectperiode mag ik - in overleg met o.a. de Operations Director, die mijn mentor/baas is in het programma - kiezen op welke afdeling en in welke vestiging ik liefst wil werken. Mijn voorkeur gaat uit naar innovatieve productontwikkeling. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest en werd de voorbije twee jaar enkel bevestigd. Vanaf de eerste dag had ik al een contract van onbepaalde duur, maar vanaf eind augustus 2017 hoop ik een vaste plaats te vinden binnen Ter Beke waar ik me volledig kan ontplooien en dan wordt alles naar mijn gevoel nóg veel interessanter.

Je klinkt nochtans enthousiast over het volledige traject. Waarom kijk je zo uit naar september?

Nu heb ik soms het gevoel dat ik niet voldoende tijd heb om projecten en ideeën ten gronde uit te werken. Per vestiging heb je eerst al enkele weken of maanden nodig om je in te werken en om je collega’s te leren kennen en dat is tijd die je niet in je opdrachten kan investeren. Ik heb daardoor vaak het gevoel dat ik nog niet écht iets kan bijdragen aan Ter Beke.

Welke vaardigheden of karaktereigenschappen zijn volgens jou de belangrijkste om succesvol te zijn in je job?

(zonder al te lang nadenken) Gedrevenheid, enthousiasme en passie. Kennis is eigenlijk van ondergeschikt belang. Uiteraard was die wel belangrijk om aangeworven te worden, maar nu zijn er andere prioriteiten.

Sta je als nieuwkomer bij Ter Beke onder de hoede van een meter of peter?

Bij de arbeiders bestaat zo’n mentorschap effectief. Bij de bedienden loopt het enigszins anders : je komt sowieso in een team terecht en kan dus altijd bij je collega’s te rade. In september van dit jaar start er waarschijnlijk een nieuwe Young Potential en ik zou het een fijn idee vinden om van hem/haar meter te worden. Ik ben hier voorstander van omdat ik vind dat een mentor je kan leren omgaan met de vrijheid die je plots krijgt. Bovendien verkort het ongetwijfeld je inwerktijd.

Lees volgende maand méér over de ervaringen van Marieke: over haar schoolloopbaan die niet van een leien dakje liep, over haar stage bij één van de grootste chocoladeproducenten, over hoe ze misschien ook jou wel bespiedt in de supermarkt ….

 

Ondertussen is Ter Beke de zoektocht gestart naar 2 nieuwe Young Potentials! Mis je kans niet en bekijk snel de vacature op : www.terbeke.be/nl/2-young-potentials-mv.